top of page
De zeven grootste voordelen van gastouderopvang

Waarom zou je kiezen voor een gastouder? Wij vertellen je de zeven grootste voordelen.

kinderen op hun gemak voelen

1) Ze voelen zich er op hun gemak

Uit onderzoek blijkt dat kinderen zich meer op hun gemak voelen bij een gastouder dan in een kinderdagverblijf. Dat is niet zo gek natuurlijk, want de band met de gastouder is vaak intenser en het geluidsniveau ligt stukken lager dan op een kinderdagverblijf. Een kind voelt zich daardoor veel veiliger en ontspannen.

kind in goede handen
4) Je kind is in goede handen

Gastouders werken volgens protocollen

en hebben een goedgekeurd diploma voor

het opvangen van kinderen. Ook heeft een

gastouder een geldig kinder-EHBO diploma.

De woning van de gastouder wordt ook

jaarlijks gecontroleerd op veiligheid

en hygiëne. 

flexibele gastouders

2) Gastouders zijn flexibel

Gastouderopvang is een flexibele vorm van opvang. Ideaal voor al je wisselende werktijden hebt. De gastouder vind het vaak niet zo erg als je een halfuurtje eerder of later komt. 

voordelige vorm van opvang
3) Het is de voordeligste vorm van opvang

Bij de meeste kinderdagverblijven betaal je vaak per dagdeel. Ook betaal je daar vaak tijdens de vakantie gewoon door. Bij de gastouder betaal je alleen voor de uren die je hebt afgesproken.  

kinderopvangtoeslag
5) Je krijgt kinderopvangtoeslag

Ook de overheid ziet de vele voordelen van gastouderschap in. Daarom kunnen ouders kinderopvangtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal opvanguren, het aantal kinderen én het inkomen van de ouders.

ontwikkeling kind

6) Een gastouder stimuleert de ontwikkeling van je kind

Een gastouder stimuleert de ontwikkeling van een kind. Door het kleine aantal op te vangen kinderen kan de gastouder ook goed inspelen op de behoeften en ontwikkeling van ieder kind. Elk kind is uniek en heeft andere interesses en wensen. Uw gastouder kan een bekende zijn, denk aan de buurvrouw, vriendin of familielid. Maar u kunt ook kiezen voor een onbekende gastouder.

speelmaatjes

7) Bij een gastouder heeft je kind speelmaatjes

Bij een gastouder mogen er maximaal 6 kinderen opgevangen worden. Er is zo altijd gezelligheid, persoonlijke aandacht en zijn er bijna altijd wel speelmaatjes aanwezig. 

Adres

Kinderopvang LinQ

Sjaerdemaslot 13

8926 KJ, Leeuwarden

Telefoon

0619188919 / 0640953555

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page